A Tarragona en diem coc, a altres llocs pa de pessic, és el mateix. Igual de flonjo i bo.
Ingredients:
- 200gr xocolata negra de cobertura (70% cacau)
- 200gr de mantega (o margarina)
- 5 ous
- 200gr sucre
- 140gr farina tamisada
- 1 sobre de llevat químic
- 1 polsim de sal
- Mantega pel motlle + 1cs de farina
- 1 motlle de 24cm de diàmetre
- Pre-escalfar el forn a 150º.
- Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, barrejar-ho fins que quedi uniforme. Deixar refredar una mica.
- Separar els rovells de les clares.
- Batre be els rovells amb els sucre.
- Afegir la xocolata tèbia als ous, tot batent, després afegir-hi la farina amb el llevat tot tamisant-la. Batre-ho tot be amb la batedora de varilles.
- Muntar les clares a punt de neu amb el polsim de sal
- Afegir les clares muntades a la massa a ma i amb delicadesa per evitar que baixin.
- Pintar amb mantega el motlle i espolsar-hi una mica de farina, sacudint al final el motlle de cap per avall per retirar la farina sobrant, ha de quedar una capa fina i uniforme.
- Abocar la massa al motlle repartint-la uniformement.
- Deixar coure a 150º uns 45' aproximadament, fins que al punxar-hi un escuradents surti net
- Al treure el coc de forn el deixem refredar del tot abans de desemmotllar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada