Qué busques?

dijous, 14 de març del 2013

Los reyes malditos I: El rey de hierro

Maurice Druon Paris 1918-2009.

Los reyes malditos és una sèrie de 7 novel·les històriques sobre els reis de França, començant amb Felip IV maleit, ell i tota la seva descendència, per Jacques de Molay, Gran Mestre Templer per haver aniquilat i massacrat l’ordre. Jacques de Molay va llançar la seva maledicció sobre el rei quan l’estaven cremant a la foguera al 1314.

El primer volum El rey de hierro es situa al regnat de Felip IV de França i I de Navarra, El Bell, al final del procés contra l’ordre dels Templers amb l'execució del seu Gran Mestre i altres caps de l’ordre.

El rigor històric d’aquesta obre és indubtable i la profusió de detalls, fins i tot d’aclariments i notes al marge, junt amb una altíssima qualitat narrativa fan que la lectura sigui apassionant. Amb grans personatges, tant els històrics com els de ficció, en perfecta sintonia, i descrivint amb precisió tant les complicades intrigues de palau com les relacions entre els diferents estaments socials.

Ja he començat el 2n volum, em sembla que els llegiré tots seguits, sempre m’ha agradat l’Edat Mitja i de la ma de Maurice Druon la lectura és tot un plaer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: