El flam més clàssic, i també el més bo, segons el parer unànime dels experts flamers de la meva família. Aquesta recepta és del bloc Asopaipas, que l’ha tret del llibre “Cocina sin tonterias” de Juan Eslava Galan i Diana Eslava, el flam de tota la vida amb el gust que ha de tenir un bon flam.
Ingredients
(per 12 flams individuals)
- 8 ous
- 1 l llet
- 2 gotets de sucre (de la mida de vi)
- 1 branca de canyella
- Pell de1/2 taronja (sense la part blanca)
- Pell de 1/2 llimona (sense la part blanca)
- Pel caramel:
- 200 gr de sucre
- 1 cs d’aigua
- Unes gotes de suc de llimona
Preparació
- Posem aigua calenta a la safata on farem el bany maria, la posem al forn a 180º i deixem escalfar.
- Posem a una olla la llet, les pells de llimona i taronja i la branca de canyella. Ho fem bullir uns minuts, retirem del foc i deixem refredar.
- Fem el caramel fonent el sucre amb l’aigua i les gotes de llimona a un cassó, fins que agafi un color daurat fosc, posem caramel al fons dels motlles i el repartim també per les parets.
- Batem be els ous amb el sucre.
- Un cop tèbia colem la llet i la barregem amb els ous, remenem be per unir-ho tot.
- Omplim els motlles caramel·litzats amb aquesta barreja, els posem al forn al bany maria, baixem la temperatura a 165º, i ho deixem coure uns 30-40’ si son flams individuals, o una mica més (40-50’) si és un de gran.
- Si veiem que la superfície dels flams es torra, s’han de tapar amb un full de paper d’alumini fins que siguin cuits (ho sabrem quan al punxar amb una broqueta surti neta i ho notem quallat).
- Treiem del forn, deixem refredar i posem a la nevera unes hores abans de desemmotllar.
Mone, a casa nostra el d'ou també és el preferit. El que jo no hi he posat mai és la mitja taronja i mitja llimona. ho provaré! Petons
ResponEliminaHola Marina, les pells infusionades amb la llet li donen un to afruitat molt suau i agradable. Una abraçada!
Elimina