Ara a la tardor va molt bé menjar gingebre: augmenta l'energia i escalfa l'organisme, és un potent antibacterià i ajuda a combatre els refredats entre altres beneficis. A més és molt bo, d'intensa aroma i picant. Jo en tinc sempre a casa: en pols, fresc, confitat i en vinagre, per utilitzar en receptes dolces, salades, en infusions i amb sucs, les possibilitats son infinites.
Avui: galetes, mmmmmmm.
Ingredients- 1 cup sucre morè (*)
- 100 gr mantega (a punt de pomada)
- 3 cs mel
- 2 cups farina (*)
- 1 cc gingebre en pols
- 1 cs gingebre confitat picat molt petit
- 1 cc bicarbonat
- 1 ou petit
- El dia abans:
- Barregem bé el sucre amb la mantega amb una espàtula, hi afegim la mel i finalment l'ou, fins que quedi homogeni.
- Barregem la farina, el gingebre en pols i el bicarbonat i els afegim a la pasta anterior de mica en mica. Quan sigui homogènia hi afegim el gingebre confitat i acabem la massa, si s'enganxa massa hi podem afegir una mica de farina. De tota manera aquesta massa queda enganxosa.
- Posem a la nevera tapada amb film i deixem reposar mínim 12h.
- L'endemà:
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Traiem la massa de la nevera, fem boletes d la mida d'una nou i les posem sobre la safata del forn recoberta amb paper o una làmina de tefló o silicona. Deixarem 3 dits de separació entre elles.
- Enfornem a 180º uns 10', fins que comencin a agafar color. D'aquesta manera quedaran flonges, si us agraden més torrades es poden deixar 2-3' més.
(*) Si no es tenen les mesures dels "cups" anglosaxons, es pot fer servir una tassa de cafè amb llet com a equivalent, no confondre amb "relaxing cup of café con leche", això és una altra cosa...
Es conserven bé dins d'una llauna.
Mone, semblen molt bones. Ideals per un bon esmorzar!
ResponEliminaQue bones les galetes casolanes!! a mi m'agraden totes, però la meva parella que és més selectiva sempre demana les de gingebre!
ResponElimina