Qué busques?

dilluns, 4 de novembre del 2013

Pastís de prunes

Aquest pastís l'he fet seguint la recepta dels clafoutis de l'avia del Cyril, però amb prunes en lloc de cireres, tan bon punt sigui temporada de cireres faré el clafoutis original. La veritat és que aquest pastís és pot fer gairebé amb qualsevol mena de fruita: pomes, mango, pinya, figues, gerds... el resultat és un pastís no massa dolç on la fruita és protagonista.
Ingredients
  • 600 gr de prunes
  • 40 gr mantega (més la de pintar el motlle)
  • 4 ous
  • 200 ml llet
  • 100 gr farina
  • 80 gr sucre glaç (més la de cobrir el pastis)
  • 1/2 cc pasta de vainilla 
  • 1 pessic de sal
Preparació
  1.  Pelem les prunes i traiem el pinyol. Per pelar-les amb més facilitat les podem escaldar en aigua bullent uns segons.
  2. Pre-escalfem el forn a 210º.
  3. Fonem la mantega al microones.
  4. En un bol barregem la farina, el sucre, la sal i la vainilla. Incorporem els ous d'un en un batent be i la llet també de mica en mica, seguim batent, al final afegim la mantega fosa. La massa final ha de quedar molt clareta i fina, sense grumolls (si cal podem afinar amb el minipimer).
  5. Folrem un motlle amb paper i el pintem amb mantega (ens ajudarà a desemmotllar i a que no s'enganxi).
  6. Escampem les prunes al motlle i aboquem a sobre la pasta.
  7. Enfornem 10' a 210º, baixem la temperatura a 180º i acabem de coure 20' més, comprobem que està cuit punxant amb una broqueta, ha de sortir neta.
  8. Deixem refredar abans de desemotllar. El podem servir fred o tebi. Per acabar espolsem amb sucre glaç la superfície del pastis i servim.





La pasta de vainilla es pot substituir per unes gotes d'estracte o 1 sobre de sucre vainillat (si hi posem sucre vainillat restarem els grams del sobre de la quantitat de sucre glaç)

2 comentaris:

  1. Mone, té una pinta molt bona, I si la textura és similar a la del clafoutis segur que a casa ens encantarà. Gràcies per compartir la recepta! Petons

    ResponElimina
  2. Ja ho has dit bé, amb qualsevol fruita és boníssim!
    PTNT
    Dolça

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: