Qué busques?

dimecres, 1 d’abril del 2009

Trilogia de Nueva York

Paul Auster ( Newark, 1947)



Aquesta es una obra que enmascara un exercisi d'anàlisis del gènere humà i de la propia consciencia, en un format de thriller on l'autor es va desdoblant en diferents personatges, ficticis i reals, que son sempre ell mateix. Tres contes que esdevenen cercles.

Una mena de Wood Allen literari, només un aire, ja que Auster et duu de la ma de les seves propies neures tot fent un magnífic retrat de Nova York mentre arriba un moment que els cercles mentals que dibuixa et fan oblidar el pretex del argument i segueixes llegint només per no perdre ni una engruna del fil lògic (o no), inversemblant i esquizofrenic que enceta a cada nova pàgina.

Personatges que es capbussen al jo més remot i un cop alla ja no saben sortir-ne, perduts sense remei al seu laberint mental. Auster crea atmòsferes opressives i obsesives que atrapen al lector en una espiral sense fi i xuclen els personatges com el forat de l'aigüera al buidar-se.

Tots els protagonistes son escriptors, escriptors complusius, l'escrit es l'essencia de la seva vida, la única vida real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: