L'hummus es un puré de cigrons que es menja a tot el mitjà orient, molt popular i cada cop més conegut a casa nostra. De molt fàcil preparació es un èxit assegurat i que convenç, fins i tot als qui desagrada aquest llegum. Es menja amb torradetes o amb pa de pita o també amb bastonets vegetals crus (api, pastanaga, cogombre..).
Ingredients:
- 300gr cigrons cuits
- 2 alls
- 1/2 gotet de tahina (puré de sèsam torrat)
- El suc de 1/2 llimona
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 gotet d'aigua (de la dels cigrons)
- 1/2 gotet de nata líquida
- Oli d'oliva verge
Preparació
- Posar tots els ingredients (excepte l'oli) a la batedora i trinxar-ho fins que quedi un puré espès i molt fi. Tastar i rectificar d'all, sal i crema de llet al gust.
- Posar-ho a un bol o plat i amanir-ho amb un raig d'oli d'oliva verge.
La crema de llet es una aportació de la meva collita, trobo que li dona finor i un gust suau, normalment s'hi posa 1/2 iogurt, però pel meu gust el iogurt junt amb la llimona li dona un toc massa àcid i un xic amargant, però tot es qüestió de gustos. També es pot preparar sense iogurt ni crema de llet.
La tahina o puré de sèsam torrat es pot comprar a qualsevol botiga de productes naturals o també en tendes àrabs especialitzades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada