Qué busques?

dilluns, 3 de maig del 2010

Digue'm quí soc

Julia Navarro (Madrid, 1953)

















En Guillem, periodista que fa critica de llibres a un diari digital, rep l'encàrrec, de part d'una tieta seva, d'investigar la vida d'Amèlia, la seva besàvia que va marxar abandonant marit i fill i de la que la família en va esborrar tot rastre. 

Estirant el fil en Guillem descobreix una dona singular de gran caràcter, una Mata Hari espanyola que va viure perillosament i en primera persona els esdeveniments més rellevants de la història d'Europa a la primera meitat del segle vint.

Aquesta obra ambiciosa i sensible ens porta a reviure l'Espanya de finals de la república, el naixement de la alemanya nazi, l'expansió del comunisme, la repressió i purgues internes al si de la revolució soviètica, la guerra civil espanyola, la postguerra, la segona guerra mundial, el Berlín del post-nazisme, sempre seguint els passos d'aquesta Amèlia i dels personatges que formen part de la seva vida accelerada.

Prop de mil pàgines que es llegeixen contenint l'alè, i, en acabar, encara voldries seguir espiant per un forat aquesta família i saber-ne més, saber què va passar a continuació?
La web de la autora a http://www.julianavarro.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: