El nom fa referència a l'aspecte i textura de la cobertura d'aquest pastís. Una mica laboriós, s'han de fer dues barreges, a banda de la pasta brisa, però el resultat es original i les textures de suau poma i granulosa sorra sobre una fina pasta, sorprenen agradablement.
Ingredients
- Per a la pasta brisa:
- 150 gr farina
- 90 gr sucre glaç
- 70 gr mantega (pomada)
- 1 ou
- Pel farcit de poma i xocolata:
- 400 gr poma pelada i tallada a trossos grossos (com per compota)
- 80 gr gotes de xocolata resistents a l'escalfor
- 50 gr sucre moreno
- Per la sorra dolça:
- 40 gr mantega (freda)
- 40 gr sucre moreno
- 10 gr cacau en pols
- 50 gr farina
Preparació
- Pasta Brisa:
- Fer un volcà amb la farina i el sucre glaç i posar al mig la mantega i l'ou. Barrejar amb els dits el mínim per tal que quedi tot unit i homogèni, no amassar.
- Posar a la nevera tapat amb film 1h.
- Posar la bola de massa sobre un paper de cuinar untat amb mantega, tapar amb un altre paper untat amb mantega i estirar la massa amb el corró entre els dos papers fins deixar-la d'un gruix de 5 mm.
- Retirar el paper superior i folrar un motlle amb la massa sense treure el paper de sota.
- Passar el corró per les vores del motlle per tallar ma massa sobrera i retallar una mica el paper. Punxar el fons amb una forquilla.
- Barrejar els ingredients del farcit de poma i xocolata a un bol i repartir-ho a sobre la massa.
- Bateu la mantega amb el sucre moreno, barrejar les farines i el cacau amb els dits fins aconsseguir una textura com de sorra. Repartir aquesta sorra dolça per sobre el pastís.
- Enfornar a 210º durant 30'.
- Deixar reposar 3-4 hores abanç de menjar, molt millor d'un dia per l'altre.
Es pot espolsar amb sucre glaç al servir-lo, jo m'en vaig oblidar...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada