Aquests dies de matins gelats no hi ha res que vingui més de gust que llevar-se i trobar una bona tassa de xocolata calenta amb melindros per esmorzar.
Les xocolates a la tassa que més m'agraden son la Amatller a la pedra amb vainilla (s'ha de triturar amb la picadora i barrejar amb llet freda, 1l per 250 gr de xocolata, portar a ebullició sense deixar de remenar i coure 5') i també la de la Granja Armengol (la bosseta és per ½ l de llet, no cal triturar-la).
Ingredients (per a 20 melindros aprox..)
- 3 ous grossos
- un pessic de sal
- 75 g sucre
- 80 g farina
- 1 culleradeta de cafè de llevat o impulsor
- 2 cs sucre llustre
Preparació
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Cobrim una safata del forn amb paper de cuina (o dues, així quan surt la primera fornada ja podem posar-hi la segona)
- Muntem les clares a punt de neu fort afegint-hi la sal i el sucre en diverses vegades.
- Afegim els rovells d'un en un a les clares muntades, barrejant amb cura.
- Finalment incorporem la farina barrejada amb llevat tamisant-la, ho afegirem de mica en mica i barrejarem amb l'ajuda d'una espàtula.
- Amb una cullera de sopa agafem pasta i la posem sobre el paper de forn formant tires allargades mes o menys d'1.5 cm d'ample per 10 de llarg. Han d'estar separades 1.5 cm entre elles.
- Recobrim amb una fina capa de sucre llustre amb l'ajuda d'un colador de malla.
- Enfornem a 180ª uns 8-10', s'han de treure just quan comencen a agafar color, no s'han de torrar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada