Aquesta recepta es pot congelar. Al estar feta amb nata en lloc de llet, al descongelar queda be.
Ingredients
- 1 kg carabassons
- 5 ous
- 400 ml nata líquida
- 50 gr parmesà ratllat (o cabrales si agrada)
- Farigola
- 2 llesques de pa eixut (de barra de 1/2)
- Beixamel:
- 1 cs farina
- 200 cl llet
- 1cs mantega
- nou moscada
- Formatge ratllat per recobrir i gratinar
- Oli oliva, sal i pebre
Preparació
- Pre-escalfem el forn a 180º amb un recipient amb aigua per fer un bany maria.
- Rentem be els carabassons, els tallem el nas i la cua i els fem a talls primets (com per truita) sense pelar.
- Fregim el carabassó amb oli d'oliva a foc mig fins que sigui ben cuit, l'escorrem de l'oli i reservem.
- Xopem la molla de les llesques de pa amb la nata.
- En un bol batem els ous, sal-pebrem, afegim un polsim de farigola i barregem be amb la nata i ho afinem amb el minipimer.
- Afegim a la barreja anterior el formatge ratllat i el carabassó.
- Untem un motlle amb oli, recobrim el fons amb paper d'alumini i també el pintem amb oli, hi aboquem la barreja.
- Enfornem al bany maria de 30 a 40', fins que al punxar amb una broqueta, aquesta surti neta. Si es daura massa de sobre i encara no és cuit, recobrir amb paper d'alumini.
- Fer una beixamel desfent la mantega en un cassó, afegint la farina, formar una "bola" i torrar una mica la farina, afegir-hi la llet bullent en 3 vegades, remenant be cada vegada fins la total incorporació. Dur a ebullició sense deixar de remenar, sal-pebrar, afegir nou moscada, i, sense deixar de remenar, fer-ho bullir durant 5'. Tastar: si no te gust de farina crua, es que ja es cuita la beixamel. Per evitar que s'hi faci "pell" al refredar-se va be recobrir-la amb film de cuina tocant a la beixamel.
- Desemmotllar el pastis quan sigui totalment fred, recobrir amb beixamel i formatge ratllat i gratinar.
Si es vol congelar s'ha de fer sense la beixamel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada