Qué busques?

dilluns, 31 de desembre del 2012

Minestra d'hivern

Un plat molt variat de verdura que no és bullida. Quan fem verdura, si no estem malalts, no cal que sempre sigui bullida o al vapor. M'encanta utilitzar el wok per fer verdura saborosa i sana, sense carregar-la de salses, així compensem una mica els excessos d'aquests dies.

Ingredients
Qualsevol verdura de temporada que ens agradi, com més variat millor, jo hi vaig posar:

  • 1/2 Bròquil
  • 1/4 kg cols de Brussel·les
  • 2 pastanagues
  • 4 carxofes
  • 1/4 carabassa
  • 100 gr pèsols (ja se que no son de temporada...)
  • 100 gr mongeta tendra (tampoc  és de temporada...)
  • 2 grans d'all
  • Sal
  • Pebre molt, nou moscada, cardamom en pols
  • Pipes de carabassa torrades
Preparació

  1. Rentem i tallem les verdures; el bròquil en arbrets, les cols senceres, les pastanagues a rodanxes, les carxofes en 4 o 6 parts, la carabassa a daus, la mongeta tendra a tires.
  2. Fregim els alls sencers al wok amb oli abundant. 
  3. Retirem els alls i afegim les verdures que tarden més a coure: el bròquil, les cols i les pastanagues, els fem fer un tomb i afegim 2 cullerots d'aigua, tapem i deixem coure 10' a foc viu.
  4. Afegim la mongeta tendra i la carabassa, condimentem amb la sal i les espècies. Quan s'hagin begut tota l'aigua seguim saltejant a foc viu vigilant que no se'ns cremin.
  5. Si cal afegim una mica més d'oli o miquetes d'aigua. Quan faltin 10' afegim els pèsols.
  6. Torrem les pipes de girasol a una paella.
  7. Servim la minestra amb les pipes de carabassa per sobre.
En lloc de cardamom es pot utilitzar gingebre o alguna altra espècia aromàtica que ens agradi. 

2 comentaris:

  1. Em pirren les cols de Brusseles, a veure quin dia ens en plantes alguna recepta :-d_
    Que tinguis un 2013 ben saborós!

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: