Un plat molt variat de verdura que no és bullida. Quan fem verdura, si no estem malalts, no cal que sempre sigui bullida o al vapor. M'encanta utilitzar el wok per fer verdura saborosa i sana, sense carregar-la de salses, així compensem una mica els excessos d'aquests dies.
Ingredients
Qualsevol verdura de temporada que ens agradi, com més variat millor, jo hi vaig posar:
- 1/2 Bròquil
- 1/4 kg cols de Brussel·les
- 2 pastanagues
- 4 carxofes
- 1/4 carabassa
- 100 gr pèsols (ja se que no son de temporada...)
- 100 gr mongeta tendra (tampoc és de temporada...)
- 2 grans d'all
- Sal
- Pebre molt, nou moscada, cardamom en pols
- Pipes de carabassa torrades
- Rentem i tallem les verdures; el bròquil en arbrets, les cols senceres, les pastanagues a rodanxes, les carxofes en 4 o 6 parts, la carabassa a daus, la mongeta tendra a tires.
- Fregim els alls sencers al wok amb oli abundant.
- Retirem els alls i afegim les verdures que tarden més a coure: el bròquil, les cols i les pastanagues, els fem fer un tomb i afegim 2 cullerots d'aigua, tapem i deixem coure 10' a foc viu.
- Afegim la mongeta tendra i la carabassa, condimentem amb la sal i les espècies. Quan s'hagin begut tota l'aigua seguim saltejant a foc viu vigilant que no se'ns cremin.
- Si cal afegim una mica més d'oli o miquetes d'aigua. Quan faltin 10' afegim els pèsols.
- Torrem les pipes de girasol a una paella.
- Servim la minestra amb les pipes de carabassa per sobre.
Em pirren les cols de Brusseles, a veure quin dia ens en plantes alguna recepta :-d_
ResponEliminaQue tinguis un 2013 ben saborós!
Moltes gracies! bon any a tu també!
ResponElimina