Un aperitiu ben original, mini-magdalenes salades: d’olivada i de formatge de tupí, vaaale si, les vermelles son de sobrassada, jo no les vaig tastar però als carnívors els van agradar força, de fet totes van tenir molt d'èxit:
Ingredients:
- 100 gr farina tamisada
- 6 gr llevat químic
- 80 gr oli de gira sol
- 2 ous
- 60 gr sucre
- 50 gr sobrassada
- 30 gr olivada d'arbequines
- 50 gr formatge de tupí (o altre formatge de gust intens)
Preparació
- El dia abans:
- Emulsionem els ous amb el sucre, batent bé amb les varilles elèctriques durant 5'.
- A continuació afegim l'oli i barregem bé, anem afegint de mica en mica la farina barrejada amb el llevat fins que quedi tot ben incorporat, ens quedarà una massa tirant a espessa.
- Deixem reposar la massa amb paper film tocant la superfície (per evitar que s'hi faci pell), 24h a la nevera.
- L’endemà:
- Repartim la massa en 3 bols i a cada un afegim el seu ingredient (sobrassada, olivada i formatge), barregem bé, la massa de sobrassada la afinem amb el minipimer, i omplim els motlles fins a ¾ part.
- Enfornem a 200º de 10' a 15’ (depèn del forn), quan al punxar amb una broqueta surti neta ja s'han de treure per evitar que s'assequin massa o es cremin de sota.
Amb aquestes quantitats me'n van sortir 15 de sobrassada, 19 de formatge i 18 d'olivada.
Les magdalenes es poden congelar perfectament, un cop fredes, dins d'una bossa de plàstic, quan les vulguem utilitzar només cal deixar-les descongelar a temperatura ambient i posar 30'' al microones just abans de servir: el gust serà intens igual que recent fetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada