Ja ho se, és Sant Joan, revetlla i coques, però les meves ja les he publicat, nor n'he fet de noves i ara amb la calor venen ganes de menjar coses crues i fresquetes, que no embafin. Aquest plat és perfecte a més per guardar la línia.
Preparem una safata amb crudités, és a dir tot allò que ens agradi per menjar cru; pastanagues, cogombre, api, pebrot (tallat a bastonets), fulles d'endívia, raves, tomàquets cherry... i ho servim amb salses cremoses aptes per untar-hi els vegetals.
En aquest cas us presento 3 dips ben diferents:
Dip de mostassa i mel
- 250 gr de quark
- 150 gr de mostassa antiga (la dels granets) (és orientatiu, anar tastant...)
- 100 gr mel (és orientatiu, anar tastant...)
- Sal
Dip de roquefort i nous
Posar la crema de llet a un cassó, escalfar-la i afegir el formatge a trossets, remenar fins que es fongui. Finalment passar per la batedora amb les nous. Tastar i afegir sal i pebre al gust. Posar a la nevera fins el moment de servir, al refredar-se agafarà consistència cremosa. Servir freda.
Si en sobra, aquesta salsa, calenta, queda perfecte amb pasta o també amb filet o entrecot.
Dip de iogurt amb taronja i menta
- 1 o 2 iogurts grecs
- Un ramet de fulles de menta trinxades molt petites
- La pell d’una taronja ratllada (sense agafar la part blanca)
- Sal i pebre
- Oli d’oliva verge
Si en sobra aquesta salsa queda perfecta per la amanida, ensaladilles i també amb carn de xai (rostit o en broquetes).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada