Qué busques?

dijous, 27 de juny del 2013

Promet-me que seràs lliure

Jordi Molist, Barcelona 1951

Som a finals del S.XV. En Joan, un vailet de Llafranc, veu com la seva vida s’enfonsa quan el seu poble pateix un atac pirata. El seu pare és assassinat i la mare i la germana son capturades per ser venudes com a esclaves. Totes les famílies del poble pateixen la mateixa sort i el seu petit mon de pescadors desapareix.

En Joan i el seu germà Gabriel es veuen forçats a iniciar una nova vida a Barcelona. En Joan aviat descobrirà la seva passió per l’ofici de llibreter. L’autor en farà conèixer la vida als gremis, l’arribada de la Inquisició a Barcelona, les purgues de jueus i conversos i els Autos de Fe.

La dèria d’en Joan és venjar al seu pare i trobar la mare i la germana per alliberar-les, això el guiarà en totes les decisions que prengui, fins i tot anirà injustament condemnat a galeres i acabarà vivint a Itàlia.

Tota la història és tan previsible que no sorprèn en cap moment, aporta curiosos detalls històrics que fan la lectura una mica més interessant tot i no arribar a atrapar-te. En alguns moments una sensibleria ensucrada i apegalosa empastifa massa la trama pel meu gust.

La web de l’autor a: http://www.jordimolist.com/

2 comentaris:

  1. Jo també el vaig llegir, el llibre, Mone!! Em va agradar molt. Sobretot, perquè sóc de Palamós i havia molts indrets que conec bé. Això de l'empastifada sensibleria... sí, potser tens raó. Gràcies per la recomanació.

    ResponElimina
  2. Doncs, a mi no em va semblar tan dolent, ans el contrari.
    Potser és que sóc un enamorat de la Costa Brava, la terra meravellosa on visc.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: