Aquest cap de setmana tenia un munt de nata que em va sobrar i he aprofitat per fer gelats amb base de nata: gelat de nata sola (boníssim amb maduixes), amb avellanes i amb virolles de xocolata negra, és a dir la coneguda stracciatella. Per gaudir a qualsevol hora i amb salsa de xocolata per sobre son un pecat mortal!
Ingredients
(per 3 gelats de 1l)
- 800 gr nata per muntar
- 160 gr sucre (per muntar amb la nata)
- 8 clares d’ou
- 100 gr sucre (per muntar amb les clares)
- 58 gr de sucre invertit
- 80 gr avellanes torrades trossejades
- 80 gr virolles de xocolata negra
- Muntem la nata amb 160 gr de sucre amb unes varilles elèctriques a velocitat màxima, quan comenci a muntar-se afegim el sucre en diverses vegades.
- Muntem les clares a punt de neu amb 100 gr de sucre, ho farem igual que per muntar la nata, a velocitat màxima i afegint el sucre de mica en mica.
- Barregem la nata amb les clares a punt de neu i barregem bé amb unes varilles a ma, en aquest moment afegim el sucre invertit i ens assegurem que queda ben repartit.
- Dividim aquesta barreja en 3 parts: una serà el gelat de nata sola, a l'altra hi barregem les avellanes i a la tercera les virolles de xocolata. Posem les barreges a la nevera per anar fent els gelats amb la geladora si en tenim o be aboquem cada barreja a un pot i els posem al congelador, remenant de tant en tant fins que es geli.
- Tant la nata com els estris que es facin servir han d’estar ben freds. Posarem el bol i les varilles que farem servir al congelador varies hores.
- Els brics de nata els hem tindrem a la nevera tot un dia i els posarem al congelador 30’ abans de muntar-la.
- Un cop muntada la posem a la nevera fins el moment d’utilitzar.
- Si quan l'anem a fer servir ha baixat una mica i no esta ben forta, podem tornar a batre-la una mica a velocitat màxima i es tornarà a muntar, quedarà perfecta. Fins i tot si és nata del dia anterior la tornem a batre i quedarà fantàstica.
- No ens passem muntant la nata si no volem que se'ns torni mantega, quan faci “pics” ja hem de deixar de batre.
- Es munten millor si han estat un o dos dies a la nevera guardades en un pot tancat.
- Es poden congelar, el dia abans les traiem del congelador i les posem a la nevera, l’endemà es muntaran perfectament. És genial per aprofitar les clares d’altres receptes com per exemple crema o altres gelats, que només utilitzen rovells.
- S’ha de deixar de batre quan faci “pics” i estiguin fortes, si seguim batent només aconseguirem assecar-les i quedarà líquid al fons del bol.
Deliciosos, Mone! els gelats casolans són els millors! Encara tinc una mica de sucre invertit de l'any passat. Serà qüestió d'aprofitar-lo! Petons
ResponEliminaAquest any he començat amb els gelats i son una passada, bons, fàcils de fer i saludables. Ja he hagut de fer sucre invertit dues vegades ;o))
ResponElimina