Aquests bastonets son una adaptació del llibre Pa de'n Xavier Barriga, jo hi afegit oli d'oliva que els dona millor sabor i textura pel nostre gust i els he amassat amb panificadora. Un pa molt saludable i digestiu.
Ingredients- 500 gr farina de força
- 10 gr sal
- 300 ml aigua
- 30 gr oli
- 10 gr llevat fresc
- 15 gr sèsam torrat
- 15 gr sèsam sense torrar
- 15 gr llavors de rosella
- 15 gr llavors de chia
- 15 gr lli daurat
- 15 gr lli marró
- 15 gr flocs de civada
- 15 gr pipes de gira-sol
- 15 gr pipes de carabassa
- Per a l'acabat:
- una barreja de totes les llavors, flocs de civada i pipes anteriors.
- Sal maldon
- Posem a la cubeta de la panificadora l'aigua tèbia, l'oli, la sal, la farina i el llevat esmicolat. Connectem el programa de masses pujades.
- Quan soni l'avisador (o als 20') afegim les llavors, flocs i pipes. Deixem que acabi d'amassar, desconnectem i deixem reposar 30'.
- Enfarinem lleugerament el marbre, hi aboquem la massa i estirem amb el corró fins obtenir un rectangle d'1 cm de gruix i 15 cm d'amplada (aproximadament), pintem amb aigua i escampem per sobre la barreja de llavors de l'acabat prement una mica amb les mans per que s'enganxin.
- Amb un ganivet (o amb un talla-pizzes rodó va perfecte) tallem bastonets d'1 cm d'ample i 15 de llarg i els posem sobre una safata de forn una mica separats entre si per que no s'enganxin al fermentar. Els tapem amb un drap humit i deixem fermentar durant 1h.
- Pre-escalfem el forn a 250º amb un pot amb aigua per generar vapor.
- Ruixem els bastonets amb una mica d'aigua, hi escampem escames de sal maldon per sobre i enfornem uns 10-15', fins que siguin daurats.
Els bastonets que sobrin es guarden molt be en una capsa metàl·lica o bossa de plàstic. Al moment de consumir els podem posar uns segons a la torradora i queden espectaculars.
Variants: podem substituir part de les llavors per fruita deshidratada o muesli i obtindrem un mos ben energètic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada