Qué busques?

dimarts, 27 de gener del 2009

El Xines

Henning Mankell, 1948

Després d'un breu interval Mankell torna amb força a la novela negra, gran noticia pels que som seguidors d'aquest autor. He de reconeixer que jo em vaig enganxar al seu personatge estrella: Kurt Wallander i esperaba amb delit que tornés a escriure històries de lladres i serenos.
A El Xines l'autor fa un còctel combinant dues parts d'assasinats i processos deductius propis de la novela negra més clàssica, juntament amb un periple históric que ens porta a 150 anys enrera i acabant amb una part de politica-ficció actual. Tot aixó assaonant la acció entre Europa, Xina, America i Africa, fa que aquesta sigui una història, si més no sorprenent.

Un matí glaçat del gener de 2006, un fotògraf fa un descobriment aterridor: dinou persones han estat assassinades al poblet suec de Hesjövallen. La policia sospita que el crim és obra d’un pertorbat; però la jutgessa Birgitta Roslin, que s’interessa en el cas quan s’assabenta que entre les víctimes hi ha la família adoptiva de la seva mare, sospita una altra teoria.

Seguint la pista d’una cinta de seda vermella trobada damunt la neu, descobreix un sospitós vingut de fora i una trama inquietant i oculta que sembla que arrenca de Pequín. Birgitta no sap que tot es remunta a una vella història de l’any 1860, quan milers de xinesos van ser conduïts als Estats Units i forçats, gairebé com esclaus, a treballar en la construcció del ferrocarril de la costa oest.

Les conseqüències d’aquesta dramàtica odissea, protagonitzada pels germans Wu, San i Gou Si, arriben fins a la poderosa i conflictiva Xina del segle XXI, on les cruentes lluites de poder en el si del Partit Comunista Xinès decideixen el futur del país a les portes dels Jocs Olímpics.

Birgitta Roslin, en solitari i al marge de la policia, porta la seva própia investigació.
Tota la informació sobre l'autor i la seva bibliografía a la web oficial: http://www.henningmankell.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: